Predstavitev

Zapri Vizitka

Zapri Franc Valt Jurečič

Zapri HV društva

Zapri Teorija in zakonitosti

Zapri Heraldik und Vexillologie

Zapri Heraldry and Vexillology

Ponudba

Zapri Storitve

Zapri Simboli

Zapri Zastave, drogovi, galanterija

Galerija

Zapri  grbi in zastave

Zapri  galanterija

Zapri  ornamentika

ornamenti

Obiski

 181049 obiskov

 1 obiskovalec na zvezi

IskanjeHV društva - HV društvo Herold

Heraldično in veksilološko društvo HEROLD

Heraldično in veksilološko društvo HEROLD in njegov ustanovitelj Franc Valt Jurečič, sta temeljna strokovna osnova storitvam HERALDIKE. 

Heraldično in veksilološko društvo Herold (HV HEROLD-GLASNIK) je bilo ustanovljeno spomladi leta 1994. Namen ustanovitve tega društva je bilo nadaljevanje pomembnih dejavnosti na področju heraldike (grboslovja) in veksilologije (zastavoslovja), ki ju je nekoč izvajalo društvo Heraldica Slovenica, ustanovljeno leta 1991.

Društvo daje pojasnila in navodila v zvezi z istovetnostno simboliko posameznikom, gospodarskim organizacijam, družbeno-političnim ustanovam in sodeluje pri pripravi zakonskih temeljev na področju istovetnostne simbolike. Društvo sodeluje s strokovnimi prispevki na mednarodnih kolokvijih in kongresih in se pomembno vključuje v mednarodno heraldično in veksilološko skupnost.

Društvo Herold sodeluje z mnogimi evropskimi in svetovnimi društvi ter ustanovami. Še posebej pa s FIAV (Federation International d´ Association Vexillologique), z ICGH (International Congress des Genealogique et Heraldique), HGG ADLER (Heraldische, Genealogische Gesellschaft Adler), vsemadžarsko zvezo društev MHG TARSASAG, HERALDICKE KOLEGIUM iz Bratislave, s škotskim društvom EDINBURGH HERALDRY in s hrvaškim HV DRUŠTVOM iz Zagreba.


Povezava na spletni portal heraldičnega in veksilološkega društva HEROLD.


Natisni tekst Natisni tekst


^ Na vrh ^